programmeringsbloggen publicerar vi kontinuerligt material gällande aktiviteter och utbildningar inom området programmering i skolan. Här är ett par exempel: 


IT WORKS - SEMINARIESERIE

Marie Gustafsson Friberger

Marie Gustafsson Friberger är forskare, konsult och projektledare. Hon arbetar för att få fler tjejer intresserade av IT och teknik inom ramen för projektet Geek Girl Mini. http://geekgirlmini.se. Den 7e december gästade Marie Linnéuniversitetet

Nytt nätverkssamarbete


Hands-On Workshop med Littlebits

Linnéuniversitetet bjöd in lärare i grundskolan till en workshop där de fick testa programmering med Little-bits och Scratch. Se mer info HÄR.

IT WORKS - Föreläsning med Linda Mannila

Linda Mannila jobbar som projektledare och konsult. Hon forskar inom datavetenskapens didaktik och arbetar med flera projekt relaterade till programmering, datalogiskt tänkande och digital kompetens i grundskolan. Mer info om hennes föreläsning/seminarie den 22 november här.

Digitala kompetensdagen 2016!

Den 1'e november var det återigen dags för den digitala kompetensdagen. I samarbete mellan RUC-IT och AV-media bjöds det föreläsningar och workshops under en intensiv dag. Mer info hittar du på AV-medias webbplats här


Bilder från digitala kompetensdagen 2014

Använda kod i skolan

Välkommen till seminarium och workshop med Karin Nygårds, lärare från Sjöstadsskolan i Stockholm.

Aktiviteten är ett samarrangemang mellan AV-Media Kronoberg, institutionen för medieteknik och institutionen för fysik och elektroteknik vid Linnéuniversitetet.

Mer information och anmälan här.

Mvh

Mattias, Katrin (RUC IT) och Lennart på AV-media

Digital kompetensdag 29 oktober!

Dokumentation från den välbesökta dagen hittar du bland annat här. Teachmeet är framflyttat till ett datum då fler har möjlighet att medverka.  

Hangout 6 maj med RUC-IT 16-18

Nedan kan du kika på hangouten från den 6e maj. Vi diskuterade kanske inte allt mellan himmel och jord, men bra nära. Undertecknad hade till att börja med ett ganska kasst head-set vilket gör att dito låter som han varandes i en burk.

Flipmeet i Ljungby 18 mars!

Den Flippande arbetsgruppen i Ljungby bloggar här.

Nätverket

Nätverket startades 2012 med syftet att skapa en plattform för diskussion kring utvecklingen av användandet av IKT i undervisningen. Med säte i Linnéuniversitetet erbjuder vi en stark forskninganknytning och möjligheten att delta i olika projekt. Vill du vara med och driva utvecklingen framåt på din skola, i regionen? Vill du vara med och föra forskningen om IKT framåt? Anmäl dig då här. Kika även på kartan om du finns med i (det nuvarande) upptagningsområdet.


SETT-dagarna börjar

På SETT-mässan 17-18 april kommer bla Johan och Lizette att blogga för skoldatatekets i Hultsfreds räkning. Lite bambusersändningar utlovas.  Bloggar gör man även här. På twitter hittar du dem genom att följa @Klavins77 och @wsterlund


Regionen består av ett stort antal kommuner med mittpunkt någonstans kring Linnéuniversitetet i Växjö.

Bilderna nedan kommer från uppstartsträffen i kursen 1ME108, vt 2013.